T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇORUM / MERKEZ - Fatih Anadolu Lisesi

Fatih Anadolu Lisesi

Telefon
0364 213 83 68
Belgegeçer
0364 224 62 18
WEB
https://corumfatihanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres
Gülabibey Mh. Cengiz Topel Cad. No155 19100 Merkez/ÇORUM
Vizyon
Sosyal, kültürel, bilimsel alandaki her tür yenileşme, gelişme ve değişmeyi yakından takip eden, uluslararası normlara ulaşmayı hedefleyen, gücünü tarihi geçmişinden alan örnek bir ortaöğretim kurumu olmaktır. Vizyonumuz: okulumuzdaki en temel gereksinimin eğitim olduğunu bilmekteyiz. Bunu gerçekleştirecek fiziki koşulları oluşturmak ve çalışanlarımızın deneyim, bilgi ve dayanışmasıyla, öğrenirken araştıran, araştırırken geliştiren bireyler yetiştirmek, genç beyinlerle genç Türkiye cumhuriyeti’ni, Atatürk’ün ışıklı yolunda aydınlık yarınlara taşımaktır
Misyon
Ülke kalkınmasında rol alacak, topluma faydalı, örnek öğrenci yetiştirmek. İlk ve orta öğretim düzeyinde ortak bir genel kültür vermek, kendisiyle ve toplumla barışık, öğrenmeyi öğrenen, bilgi üreten, gelişime açık, sorumluluklarının bilincinde, rekabetçi, paylaşmayı bilen, bilimsel düşünen, Atatürkçü bireyler yetiştirmektir. ekip çalışmasıyla ortak başarının elde edilmesinde önemli katkı sağlayacağı inancının verilmesine yönelik çalışmalar yapmaktır. : öğrenicilerimizin mantıklı düşünen yaratıcı düşünceye sahip, araştırmacı, özgür düşünen, sorgulayıcı, estetik duygusu gelişmiş, gerektiğinde risk alabilen, kendisi ve içinde yaşadığı topluma çağdaş değerler katacak bireyler yetiştirmek için varız.
Başarılar
Okulumuzun üniversiteye giriş sınavlarındaki yerleştirme başarısı %80´in üzerindedir. Öğrencilerimizin yaklaşık %50´si 4 yıllık bölümlere yerleşmektedir. Akademik başarının yanında sportif ve kültürel faaliyetlere de önem veren okulumuz; Çorum ili ve Türkiye genelinde düzenlenen turnuvalarda önemli başarılar elde etmiştir. 2013-2014 Öğretim yılında 10 branşta kupa kazanıp çeşitli dereceler elde eden Fatih Anadolu Lisesi; Çorum´un en başarılı okulu olmuştur. Öğrencilerine akademik başarının yanı sıra kaliteli yaşam ayrıcalığı da sunan okulumuz; alanında uzman kadrosu ve olanaklarıyla ülkemizin ve Çorum ilimizin en başarılı okullarından biridir.
Öğretmen :44
Öğrenci :473
Derslik :21
Toplantı Salonu :1
Spor Salonu :1
Kimya Laboratuvarı :1
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2594
Öğretim Şekli :NORMAL
Saatler
08:00-15:50
Isınma
Doğal Gaz, kalorifer
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
Pansiyon Bilgileri
Ulaşım
Okulumuza toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlanabilmektedir.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Gülabibey Mh. Cengiz Topel Cd.No:155 19100 Merkez/ÇORUM
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz il merkezindedir.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır